VOORBEELDEN EN RESULTATEN

Scenar zorgt ervoor dat de hulpbronnen in het menselijk lichaam zich volgens een specifiek plan richten op het doel. De behandeling bestaat uit:

Gedurende de meer dan dertigjarige ontwikkeling van de Scenartechnologie hebben universiteiten en medisch specialisten zich gericht op de volgende gebieden:

SCENAR-behandeling

De resultaten van Scenartherapie zijn indrukwekkend. Terwijl ziektes genezen en klachten verdwijnen, zorgt de therapie ook in veel gevallen voor een betere nachtrust, een gezonde eetlust en een algeheel goed gevoel bij de patiënt. Daarbij is Scenartherapie niet invasief, geeft het geen vervelende bijwerkingen of complicaties en leidt het tot een vermindering van medicijngebruik.

Voorbeeld 1:
SCENAR en fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom waar steeds meer mensen, voornamelijk vrouwen (90%) last van lijken te krijgen. Lange tijd werd onterecht aangenomen dat fibromyalgie 'tussen de oren' zit, maar tegenwoordig wordt het gezien als een algemeen geaccepteerde reumatologische aandoening.

Fibromyalgie dat ook wel spierreuma wordt genoemd uit zich in chronische spierpijn en pijnlijke drukpunten op de aanhechtingspunten rond de gewrichten. Vaak gaat dit gepaard met moeheid, spierstijfheid, slapeloosheid en hoofdpijn.

De oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, maar er zijn wel aanwijzingen dat de klachten verband houden met langdurige psychische stress of overbelasting, een virale of bacteriele infectie of een te kort herstel na een zware bevalling. Ook factoren zoals onevenwichtige voeding en bepaalde leefwijze spelen duidelijk een rol.

Tijdens de Fibromyalgie Patientendag in Zwolle enkele jaren geleden, werden fibromyalgie-patienten uitgenodigd voor een behandeling met Scenar-therapie. Gedurende de gehele dag werden patienten willekeurig uit het publiek geselecteerd en behandeld door ervaren SCENAR-therapeuten. De resultaten waren verbluffend.

Pijnzones bij fibromyalgie

De gemiddelde pijn-indicatie volgens de VAS-pijnindicatie was 7,4 voor de behandeling en slechts 2,6 na één behandeling met SCENAR. Een derde van de patienten gebruikte dagelijks morfine. In 4 gevallen was de VAS-pijnindicatie na één behandeling zelfs gereduceerd tot 0! Er werd door deze patienten geen pijn meer gevoeld. Bij alle andere patienten was de pijn gemiddeld met 65% verminderd.

Voorbeeld 2:
SCENAR en scoliose

Veel mensen gaan door het leven met een kleine of grotere afwijking in de kromming van de rug, ook wel scoliose genaamd. Vanuit verschillende therapievormen wordt de relatie gelegd tussen scheefstand van de ruggenwervels en een scala aan chronische klachten en uitstralende pijn. De zenuwvezels op die plaatsen zouden door de ontstane druk minder goed functioneren en geïrriteerd raken.

Ook kenmerkend is het verschil in spierspanning van de rugspieren aan beide kanten van de ongewenste kromming of verdraaiing. Handmatige manipulatie van de wervels kan slechts een tijdelijk effect hebben: de ongelijke spierspanning kan de kromming of scheefstand weer doen terugkeren.

De oorzaak van een scoliose is meestal onbekend en naast oefeningen of een korset is een operatieve ingreep vaak het enige wat een arts de patiënt kan voorschrijven.

Scenartherapie corrigeert afwijkende krommingen van de ruggengraat vaak al zichtbaar tijdens een eerste behandeling.

Na enkele behandelingen, zo leert de praktijk, raakt de spierspanning van de rugspieren grotendeels genormaliseerd en is het lichaam getraind deze nieuwe situatie zelf in stand te houden. Een rechte rug bevordert de zenuwcommunicatie en daarmee de zelfregulering van het lichaam.

Zoals uit voorgaande blijkt, beperken de resultaten van Scenartherapie zich niet tot specifieke ziektes of klachten. Met Scenartherapie worden vele aandoeningen succesvol behandeld omdat het niet de klacht bestrijdt, maar het lichaam aanzet tot zelfherstel.

Thoracale en lumbale scoliose

Wilt u weten wat SCENAR-therapie voor u kan betekenen?
Mail of bel ons dan of stuur ons een whatsapp of sms voor een afspraak!