SCENAR APPARATUUR

Scenartherapie wordt door een groeiend aantal medisch specialisten over de hele wereld toegepast in hun dagelijkse praktijk. De meeste specialisten gebruiken hierbij de professionele RitmScenar, gemaakt door de ontwikkelaars van Scenar, het medische R&D bedrijf OKB Ritm uit Taganrog, Rusland. De RitmScenar is het enige echte Scenarapparaat dat is voorzien van de CE-certificering, en dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik door getrainde therapeuten. De apparatuur wordt gefabriceerd in Nederland.

RitmSCENAR Professional CE

Professional RitmScenar

De professionele versie heeft een display om de juiste behandellocaties te kunnen traceren en om gemakkelijk de verschillende reacties van het lichaam van de patiënt af te kunnen lezen. Het ingebouwde biofeedbackprotocol geeft exact aan wanneer de optimale regulering is bereikt. De professionele versie beschikt tevens over een aantal standaardopties om het Scenarsignaal in te stellen voor specifieke situaties. Daarnaast kunnen veel variabelen ook handmatig worden aangepast en kunnen deze instellingen opgeslagen worden onder een eigen gebruiksprofiel. De professionele RitmScenar wordt gestuurd door een microprocessor, en de software kan worden aangepast bij toekomstige updates.

RitmSCENAR Home Device

Personal RitmScenar

De home-versie van de RitmScenar is een volledig Scenar-compatibel apparaat dat door patiënten zelf kan worden gebruikt. Dit gebeurt vaak als onderdeel van een behandelplan, vastgesteld door een gekwalificeerde therapeut.

In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld wenselijk zijn om een bepaalde behandeling dagelijks voort te zetten, maar ook in acute situaties (zoals een astma-aanval) of bij opkomende pijn kan een eenvoudige zelfbehandeling heilzaam zijn.

De patiënt wordt duidelijk geïnstrueerd hoe hij of zij zichzelf kan(laten) behandelen. In het geval van zelfbehandeling is er een servicenummer beschikbaar voor eventuele vragen en ondersteuning.

Wilt u weten wat SCENAR-therapie voor u kan betekenen?
Mail of bel ons dan of stuur ons een whatsapp of sms voor een afspraak!